2011. augusztus 10., szerda

Tök dísz varrása

Hozzávalók:
Vágjunk ki két darab kb. 10-11 cm átmérőjű kört a narancssárga barkácsfilcből vagy patchwork anyagból, és egy nagyobb és egy kisebb levélkét a zöldből. Az egyik kör közepére vágjunk 1,5-2 cm-es rést X alakban, majd helyezzük egymásra a köröket és varrjuk apró öltéssel körbe. (Varrógéppel varrva gyorsabb és szebb is.)
Az X bevágáson keresztül fordítsuk ki az összevarrt munkánkat, és tömjük ki keményre a töltőanyaggal. Amennyire lehet, a közepénél hagyjunk egy kis lyukat, mintha fánk lenne. Így könnyebben tudjuk a következő lépés varrásait elvégezni.
A hímzőtűbe fűzzünk kb. 1 m hosszú kenderzsinórt, és alulról öltsünk fel a tök közepénél úgy, hogy 15-20 cm-t hagyjunk alul kilógni. (Ezt a szálat majd az utolsó lépésben fogjuk elvarrni.) Újra öltsünk fel a tök közepénél, és az alsó szálat fogva, húzzuk össze szorosan. Ezt a lépést ismételgetve, először felezzük meg a kört, majd negyedeljük, és nyolcadoljuk. Mindig alulról öltsünk felfelé, és húzzuk szorosra a kenderzsinórt! Ha végére értünk a nyolcadolásnak, öltsünk át a nagyobb levélen és az egyik gombon. Ki is fűzhetjük a kenderzsinórt a tűből, és befűzhetjük az alul lógó szálat.
  
Most a tök alsó felén dolgozunk. Öltsünk át a kisebb levélkén, a gombon, majd újra vissza a gombon, a levélkén és át a tök tetejére. Itt már csak a nagy levélen és gombon kell átöltenünk, és csomóval összeszorítani a tök közepét.
A kenderzsinórt vágjuk megfelelő hosszúságura. Szalvétaragasztóval vagy lakkal átkenve feltekerhetjük ceruzára vagy ecsetnyélre hogy mutatósabb legyen. A leírás alapján kisebb-nagyobb tököket is készíthetünk. Szép őszi levelekkel kiegészítve kész is a hangulatos lakásdísz.
Később tűpárnaként is remekül szolgálhat.
Sok sikert az elkészítéséhez!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jópofa. Biztos, hogy én is csinálok az őszi dekorációhoz ilyet.

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon jópofák, nagyon könnyen el lehet késziteni!

    VálaszTörlés
  3. nagyon ügyes..köszönjük a megosztást

    VálaszTörlés
  4. most találtam az oldalt meg..nagyon édesek..ügyes munka

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...